Gari (djindjifil, ginger)

Защо джинджифилът се сервира със суши?

Независимо дали ядете суши на традиционно място в Япония, в изискан ресторант в друга чужда държава или си купувате вкусно суши от супермаркета, едно е общо – до поръчката ви ще има розов или жълт джинджифил. Чудили ли сте се някога защо?

(още…)

sushi bar2

Как да ядем суши в Япония

Японците са педантични по отношение на храната си и спазват определени правила и етикети за консумиране на суши в традиционен ресторант.

(още…)

umami

Умами

Умами е уникален и загадъчен вкус, който от десетилетия завладява света на храните. Често описван като „пикантен“ или „месен“ вкус, умами е петото вкусово усещане наред със сладкото, киселото, соленото и горчивото. Той има способността да подсилва вкуса на други храни и да ги прави по-удовлетворяващи, поради което се е превърнал в толкова популярна съставка в много ястия по света. (още…)

sushi-chai

Суши и зелен чай

Сушито и зеленият чай са класическа комбинация в японската кухня. Ако някога сте яли суши в ресторант, има вероятност да са ви сервирали чаша зелен чай заедно с рулцата суши. Но защо този конкретен вид чай е толкова популярен със суши и какво го прави подходящ за вкуса на суровата риба?

(още…)

Преодоляване недостига на средства и липсата на ликвидност, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19

ОПИСАНИЕ НА ПРОЕКТНАТА ДЕЙНОСТ

Процедура на подбор на проекти BG16RFOP002-2.073 „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“

(още…)

Sushi Napitki

Напитки, които си подхождат със суши

Ако избирате напитките си без да се съобразявате с храната която ще ядете – или пък обратното – няма да успеете да се насладите на вашето ястие. Изключително важно е да избирате правилните питиета когато се храните със суши.

(още…)

wasabi rastenie

Защо уасабито е толкова люто?

Уасабито е неразделна част от много различни видове суши. Вкусът му добавя така нужното допълнение към останалите съставки на сушито. Все пак един от най-често задаваните въпроси, които получаваме от любителите на сушито, е защо пастата от уасаби е толкова люта. Поради тази причина ние се обърнахме към науката с цел да обясним всичко това и да захраним ентусиазмът на хората.

(още…)

sushi-za-nachinaeshti

Суши за начинаещи

Ако никога преди не сте опитвали суши, може би е защото сте били скептични да го опитате. Суровите риби вероятно не звучат много апетитни, плюс всички странни имена на суши ролки, може да изглежда трудно дори да разберете какво представляват всъщност. Също така и екзотичните неща като уакаме и нори в някои от тях. Но добрата новина е, че поръчването на суши не трябва да бъде страшно преживяване. Всъщност може да е наистина забавно, а вкусът е неповторим.

(още…)

siomga-norvegia

Как загиващата рибна индустрия в Норвегия убеди японците да прибавят сьомга към сушито си

На света съществуват доста истории как една култура прегръща най-доброто от друга и го включва в себе си. Например как майсенските майстори на порцелан взимат най-добрите техники от Китай при изработката на прочутата керамика или как британецът Робърт Форчън изнася нелегално няколко китайски чаеви растения, за да създаде най-добрите плантации в Индия.

(още…)

bremennost-sushi-hapki

Бременност и суши – могат ли да бъдат съвместявани

В редица западни медицински издания, както и разбира се, обществото, в продължение на дълги години, над тридесет (за да бъдем точни), е дискутирало доколко е полезно бременните жени да се хранят със сурова риба, както и разбира се  и със суши.

(още…)

Call Now Button