Sushi Napitki

Напитки, които си подхождат със суши

Ако избирате напитките си без да се съобразявате с храната която ще ядете – или пък обратното – няма да успеете да се насладите на вашето ястие. Изключително важно е да избирате правилните питиета когато се храните със суши.

(още…)

wasabi rastenie

Защо уасабито е толкова люто?

Уасабито е неразделна част от много различни видове суши. Вкусът му добавя така нужното допълнение към останалите съставки на сушито. Все пак един от най-често задаваните въпроси, които получаваме от любителите на сушито, е защо пастата от уасаби е толкова люта. Поради тази причина ние се обърнахме към науката с цел да обясним всичко това и да захраним ентусиазмът на хората.

(още…)

sushi-za-nachinaeshti

Суши за начинаещи

Ако никога преди не сте опитвали суши, може би е защото сте били скептични да го опитате. Суровите риби вероятно не звучат много апетитни, плюс всички странни имена на суши ролки, може да изглежда трудно дори да разберете какво представляват всъщност. Също така и екзотичните неща като уакаме и нори в някои от тях. Но добрата новина е, че поръчването на суши не трябва да бъде страшно преживяване. Всъщност може да е наистина забавно, а вкусът е неповторим.

(още…)

siomga-norvegia

Как загиващата рибна индустрия в Норвегия убеди японците да прибавят сьомга към сушито си

На света съществуват доста истории как една култура прегръща най-доброто от друга и го включва в себе си. Например как майсенските майстори на порцелан взимат най-добрите техники от Китай при изработката на прочутата керамика или как британецът Робърт Форчън изнася нелегално няколко китайски чаеви растения, за да създаде най-добрите плантации в Индия.

(още…)

bremennost-sushi-hapki

Бременност и суши – могат ли да бъдат съвместявани

В редица западни медицински издания, както и разбира се, обществото, в продължение на дълги години, над тридесет (за да бъдем точни), е дискутирало доколко е полезно бременните жени да се хранят със сурова риба, както и разбира се  и със суши.

(още…)

sushi-frushi-hapki

Еволюиращото суши – новите тайни съставки, които мнозина не знаят

С все по-увеличаващото се световно население, с поскъпването на храните, с все по-силно изразената тенденция на интензификация на земеделието (използване не само на изкуствени торове и препарати за защита, а и на генно модифицирани организми) все повече хора започват да се питат каква храна е най-полезна за тях.

(още…)

sushi-vkashti

Суши за вкъщи – топ 5 съставки, които трябва да имаме в дома, за да му се насладим

Има много, ама наистина много съставки, които трябва да имаме, за да си направим суши за вкъщи. Но не всички са Ви нужни, за да може да направите такова.

(още…)

sushi-zdravoslovno

Сушито – забравената здравословна храна

Пълно с прясна риба, хрупкави зеленчуци и богат на фибри ориз, сушито може да бъде пълно с полезни хранителни вещества, сто процента здравословна храна.

(още…)

siomgata-priqtel-sushi

Всичко за сьомгата – най-добрият приятел на сушито

Сьомгата е един от продуктите, за които не правим асоциация, когато мислим за българската трапеза. И с право. Тя се развъжда най-много в крайбрежните води на Норвегия и присъства най-вече в менюто на северните народи, които са свързани чрез водите на Северно и Балтийско море (тъй като това е нейното естествено местообитание).

(още…)

sushi-fakti

Осем удивителни факта за сушито

  1. Сушито не произлиза от Япония.

Първоначално сушито е използвано в югоизточна Азия, като начин за съхраняване на рибата в сол и ориз. От Китай това ястие се разпространява в Япония в 8-ми век. През 19 век в Токио започват да откриват улични щандове, където сушито се продава като бърза закуска. С течение на времето щандовете преминават в суши барове и суши ресторанти. Повече за историята на сушито може да откриете тук.

(още…)