ИНТЕРЕСУВАТЕ СЕ ОТ СУШИ
ПОВЕЧЕ В НАШИЯ БЛОГ

Повече информация за японския специалитет може да откриете в нашия суши блог – интересни факти, рецепти, техники и тайни

Напитки, които си подхождат със суши

Напитки, които си подхождат със суши

Ако избирате напитките си без да се съобразявате с храната която ще ядете – или пък обратното – няма да успеете да се насладите на вашето ястие. Изключително важно е да избирате правилните питиета когато се храните със суши.

[…]

Защо уасабито е толкова люто?

Защо уасабито е толкова люто?

Уасабито е неразделна част от много различни видове суши. Вкусът му добавя така нужното допълнение към останалите съставки на сушито. Все пак един от най-често задаваните въпроси, които получаваме от любителите на сушито, е защо пастата от уасаби е толкова люта. Поради тази причина ние се обърнахме към науката с цел да обясним всичко това и да захраним ентусиазмът на хората.

[…]

Суши за начинаещи

Суши за начинаещи

Ако никога преди не сте опитвали суши, може би е защото сте били скептични да го опитате. Суровите риби вероятно не звучат много апетитни, плюс всички странни имена на суши ролки, може да изглежда трудно дори да разберете какво представляват всъщност. Също така и екзотичните неща като уакаме и нори в някои от тях. Но добрата новина е, че поръчването на суши не трябва да бъде страшно преживяване. Всъщност може да е наистина забавно, а вкусът е неповторим.

[…]