sushi-vkashti

Суши за вкъщи – топ 5 съставки, които трябва да имаме в дома, за да му се насладим

Има много, ама наистина много съставки, които трябва да имаме, за да си направим суши за вкъщи. Но не всички са Ви нужни, за да може да направите такова.

sushi-vkashti-dvoikaСписъкът е от само пет съставки.  Винаги може да прибавите и още.  Важно е да имаме суши, така че, когато не всичко е налично, може да се комбинира.

1. Ориз за суши, суши-ориз или Суши – меши на японски.

Оризът за суши е „основата”, на която стои всичко.

Какъвто и да е ориз няма да свърши работа.

Японският ориз не е като този, който се яде по останалите азиатски страни. Те не съдържат достатъчно глутен.

Видовете ориз, от който се прави суши са доста – Уручимай, Мочигоме, Тамаки Голд, Таманишики и доста други.  Но основно са с малко зърно (докато в България се набляга на дългозърнестите). С малко по-голяма упоритост може да намерите и такива.

Възнаграждението ще е огромно, когато си направите суши у дома.

2. Оризов оцет или кометцу на японски.

Тази съставка би била лесна за откриване.

В комбинация със сол и захар, може да направите един от най-простите, но ефектни сосове за суши.

3. Комбу или водорасли нори

Комбу е вид сушено морско водорасло. Норито – също. Отличен източник са на фибри и йод. Те са спойката, без която сушито не би било същото.

Ако Ви звучат прекалено странно, асоциирайте ги със зелеви листа или лозови.

Те са налични на доста места онлайн. Така че, да, можете да направите суши за вкъщи.

4. Саке

sake-sushiДа, саке е прочутият японски алкохол.

Той също придава известен вкус в сушито и  противно на очакванията Ви, не е безбожно скъпо.

Струва не повече от други видове алкохолни напитки, т.е. в повечето случаи колкото ракията.

Сакето е по-слабо алкохолно, но с него не трябва да се прекалява.

Помнете, че ще приготвяте
суши за вкъщи. Не трябва да изпивате няколко бутилки за настроение, докато го правите.

5. Уасаби

Уасабито може да бъде прибавено или в сушито, или при соевия сос.

Както лютото, за повечето хора то или е „внезапна любов”, или не могат да го понасят. Така че внимавайте, докато правите суши вкъщи.

То се прави от корена на уасаби и малка, но твърде важна подробност е, че неговата лютивина може да бъде увеличена, ако при похапването на сушито пиете и бира или зелен чай.

Това се дължи на съдържащият се в него „Капсаицин”, активното вещество, което прави всяко люто нещо люто.

При приготвянето на суши ще се нуждаете и от голяма доза въображение.

Краставици, авокадо, соев сос, любимата вид риба, джинджифил, както и японският зелен чай „Оча” -това са само малка част от нещата, които трябва да се намират под ръка.

Другата – добри приятели и весело настроение,а  за тях сме сигурни, че ще ги имате, когато хапвате суши у дома.

А ако не желаете да се нагърбвате с приготвяне на суши вкъщи винаги можете да вземете първокласно суши от нас – Sushi Point.